Watersportdag 2016 dankt succes aan de clubs

De Watersportdag, nieuwe stijl, vierde tijdens de maand mei een succesvolle maand.

De nieuwe formule heeft gewerkt. Watersporters konden tijdens vijf weekends terecht in meer dan 60 clubs over heel Vlaanderen. De spreiding van de data zorgde ervoor dat je met meerdere sporten kon kennis maken op een moment dat voor jullie goed uitkwam. Het succes is natuurlijk vooral te danken aan de actieve watersportverenigingen die er samen met hun lesgeverskorps een feestje van maakten. De vernieuwde website met inschrijvingsmodule lokte bijna 2.000 deelnemers en daarnaast schreven nog veel deelnemers bij de clubs zelf in. De communicatie via de facebookpagina Watersportdag genereerde heel wat info en daarenboven voerden ook de clubs actieve promotie.

Aquafin, de ideale partner voor de waterrecreant

Dit jaar werd de Watersportdag gesponsord door Aquafin. Het bedrijf zuivert elke dag het afvalwater van ruim 5 miljoen Vlamingen, waardoor de kwaliteit van onze waterlopen alsmaar verbetert. Op de watersportdag kan iedereen hiervan mee genieten!

Federaties aan zet!

Dit jaar zetten vijf watersportfederaties hun beste beentje voor om het concept Watersportdag terug leven in te blazen. VVW-Recrea, de Vlaamse Yachting Federatie, Waterski Vlaanderen, LAZEF, de Vlaamse Kano en Kajak Federatie (VKKF) en RedFed deden er alles aan om heel veel clubs te motiveren deze promotie voor de Watersport mogelijk te maken. De steun van “De maand van de sportclub” van Sport Vlaanderen stond nog in zijn kinderschoenen en hopen we voor een volgende editie beter te gaan gebruiken.

Hopelijk zullen nu meer leden de weg naar de watersport en de watersportclub weten te vinden. Watersport is de lifetime sportbeoefening bij uitstek en heeft tientallen gezichten. Van wakeboarden naar kajak en SUP, tot zeilen, kano en kajak tot reddend zwemmen en zeilwagenrijden.

Laatst aangepast: 19/12/2018 11:42:55