Theoretisch examen

Inschrijven voor het examen stuurbrevet dient te gebeuren bij een federatie die erkend is door de Federale Overheid, zoals VVW vzw – E06.


Hoe
?
   1. Schrijf u hier in, waarna u een ingevuld formulier per e-mail zal ontvangen. Vak B van het inschrijvingsformulier dient u door een arts te laten invullen.
   2. Bezorg het formulier samen met een kopie van uw identiteitskaart per e-mail aan britt@vvw.be of per post aan:

VVW vzw
Beatrijslaan 25
2050 Antwerpen

   3. Stort het examengeld van € 75 op het rekeningnummer BE46 4160 0240 0136 van VVW vzw met vermelding van ‘Examen stuurbrevet en uw naam’ 

Na uw inschrijving ontvangt u van VVW vzw een e-mail met een link waarop u de examendatum en –plaats zelf kan vastleggen. U kan kiezen tussen:

  • Antwerpen-Berchem: dinsdag en donderdag
  • Oostende: dinsdag en woensdag
  • Brussel: donderdag

Geslaagd?

Het attest met uw behaalde resultaten verstuurt u per e-mail aan britt@vvw.be.
Wanneer u niet geslaagd bent, kan u een nieuwe examendatum vastleggen op dezelfde link.  

Tip
Het ideale boek om u voor te bereiden op het examen via zelfstudie is Leidraad voor het Stuurbrevet, te bestellen in onze webshop.
Volgt u liever les in groep? Dan kunt u terecht bij Navivaar voor lessen, zowel in groep als privé. Hier kunt u eveneens terecht voor het opdoen van je praktijkervaring.

Praktijkervaring

Hiervoor heeft u 2 mogelijkheden:

   1. Dienstboekje met minimum 12 uren praktijkervaring
   2. Brevet van praktijkervaring en dienstboekje met minimum 6 uren praktijkervaring bij een vaarschool, zoals de vaarschool van VVW: Navivaar.

Bewijs van praktijkervaring sturen naar britt@vvw.be.