Nieuwpoortweek staat voor de poort !

Van 2 tot 6 juli zullen de Nieuwpoortse Jachthavens weerom overspoeld worden door grote vloten kleinzeilerij. Het is daarbij uitkijken naar de klassen Optimist en Cadet op het jongerenparcours. Op de andere baan worden vloten 420, Europe en RS 500 aangekondigd. Het is telkens afwachten hoeveel zeilers zullen komen opdagen, maar gemiddeld gaat het om ongeveer 200 zeilers uit een 10-tal landen.

De Amerikaanse delegatie komt al jaren afgezakt naar deze mooie wedstrijd. Het is belangrijk dat wedstrijdklassen en zeilers deze wedstrijd privilegiƫren in de planning van het wedstrijdseizoen. Overlap van wedstrijden is nooit te vermijden, zo gaat het WK Europe op het Gardameer door van 3 tot 14 juli. Om de wedstrijd een nieuw elan te geven werd een nieuwe website gelanceerd en is de facebookpagina erg actief. VVW-Nieuwpoort staat in voor de baan op het Westelijk parcours met het OBK Cadet en een mooie vloot Europe's. De federatie staat er met het VVW-rescueteam.

Wie we dit jaar zeker zullen missen is Roland Crabbe, de burgemeester van de stad Nieuwpoort. Roland Crabbe droeg de Nieuwpoortweek jarenlang een warm hart toe.

Laatst aangepast: 19/12/2018 11:42:55