Nieuwe toekomst voor VVW in 2017

Per 1 januari 2017 verandert er heel wat bij VVW. Recentelijk werd de fusie tussen VVW Recrea vzw en VYF vzw goedgekeurd door de beide algemene vergaderingen en gaat de fusie federatie zeilen VYF / VVW van start op 1 januari. De algehele sportwerking van het zeilen (inclusief strandzeilen) gaat over naar de fusiefederatie samen met de meeste werknemers. (Dirk, Luc, Benny en Janiek) Het was de uitdrukkelijke wens van Sport Vlaanderen één federatie per sporttak te behouden, het is een unieke kans om dit nu verder uit te bouwen en te laten slagen.

VVW vzw zal zich in Antwerpen met twee medewerkers (Gerda en Britt) verder toeleggen op de werking voor de clubs en sporttakken/activiteiten die niet opgenomen worden in de fusie zoals Duiken, Kano/Kayak en Toervaren. VVW vzw zal zich ook blijven inzetten voor alle clubs die lid wensen te zijn en blijven van VVW, VVW blijft zich inzetten voor het 'extra' sportieve en heeft als doel mensen met hetzelfde gedachtengoed te verenigen en elkaar te ondersteunen in de werking. Solidariteit tussen clubs en leden is een belangrijk punt geweest sinds het ontstaan van VVWen zal dat ook blijven.
VVW vzw zal zich onderscheiden van de diverse unisportfederaties en zich additioneel toeleggen op andere facetten en uitdagingen van het verenigingsleven, denken we maar aan concessies, havenfaciliteiten, investeringen, milieu, administratie enz...  Goede relaties met de unisportfederaties zoals VYF/VVW en WSV zullen nagestreefd worden.

VVW vzw zal verder gaan als erkende sportfederatie maar zonder subsidies. We maken ons sterk dat dit samen met jullie allen zal lukken.

Gedurende 14 jaar heb ik de federatie VVW Recrea vzw mogen leiden en uitbouwen. Als voorzitter van VVW vzw ga ik nu verder samen met jullie bouwen aan een nieuwe toekomst voor VVW !

Namens mijzelf en alle leden van de Raad van Bestuur van VVW Recrea vzw en VVW Vzw wens ik U het allerbeste voor 2017 !

Marc Persoons
Ontslagnemend Voorzitter VVW Recrea vzw
Voorzitter VVW vzw

Laatst aangepast: 19/12/2018 11:42:55